20 de oameni au murit în urma unui incendiu produs la bordul unui submarin nuclear rusesc

09 Noi 2008   •   11:45
20 de oameni au murit în urma unui incendiu produs la bordul unui submarin nuclear rusesc
Cel puţin 20 de oameni au murit şi alţi 21 au fost răniţi după ce un incendiu a izbucnit sâmbătă noapte la bordul unui submarin nuclear rusesc. Submarinul efectua nişte teste de rutină în largul Mării Japoniei. Conform declaraţiei căpitanului Igor Dygalo, la bordul submarinului se aflau 208 persoane în momentul accidentului. Testele pe care submarinul le efectua au fost oprite imediat, iar nava a fost escortată către o bază temporară din regiunea Primorye.
"Primele autopsii sunt în curs şi, potrivit rezultatelor lor, cauza decesului victimelor este inhalarea de freon emis după declanşarea unui sistem antiincendiu într-unul din compartimentele submarinului", a declarat un reprezentant al comisiei de anchetă a Parchetului rus, Vladimir Markin. Autorităţile ruse au anunţat că submarinul este în stare de funcţionare şi nu au fost semnalate scurgeri de radiaţii nucleare.
Cel mai grav accident în care a fost implicat un submarin rusesc s-a produs în august 2000, cănd submarinul Kursk s-a scufundat în urma unei explozii la bord. 118 oameni au murit atunci.
Antena3.ro

x close