Antena 3 CNN Externe 200.000 de veterani americani suferă de sindromul războiului din Golf

200.000 de veterani americani suferă de sindromul războiului din Golf

200.000 de veterani americani suferă de sindromul războiului din Golf
18 Noi 2008   •   08:16

Un raport dat publicităţii luni arată că sindromul războiului din Golf este o boală reală de care au suferit pentru 175.000 de soldaţi americani care au fost expuşi la toxine chimice în 1991 în confruntarea din Irak şi Kuweit Raportul comandat de Congres i-ar putea ajuta pe veteranii care s-au luptat cu guvernul american pentru un tratatament la o serie largă de boli neurologice inexplicabile, de la cancer la creier până la scleroză multiplă.
Comisia a tras concluzia că ?boala războiului din Golf? este o afecţiune fizică diferită de ?şocurile? psihice suferite de veterani în alte războaie. Concluzia aceasta vine în contradicţie cu alte analize care încercau să demonstreze că nu este o boală distinctă.
?Dovezi ştiinţifice nu lasă nici o îndoială că boala războiului din Golf este reală, cu cauze reale şi consecinţe grave pentru veteranii afectaţi?, aprecia comisia, care cercetează acest aspect din 2002.
Comisia este compusă din cercetători independenţi şi veterani şi a cerut Congresului să mărească fondurile pentru cercetare în cazul veteranilor din Golf la cel puţin 60 milioane de dolari pe an.
Boala afectează circa un sfert din cei 700.000 de soldaţi americani care au luptat în războiul din 1991- un total de 175.000 ?210.000 veterani. Din aceştia, puţini au cunoscut ameliorări ale bolii în ultimii 17 ani.v Simptomele includ dureri de cap persistente, durere generală, dificultăţi cognitive,oboseală,iritaţii ale pielii, probleme respiratorii.
Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close