30 de lideri mondiali se reunesc la Forumul Economic de la Davos

23 Ian 2008   •   08:41
30 de lideri mondiali se reunesc la Forumul Economic de la Davos
În staţiunea elveţiană Davos începe miercuri cea de-a 38-a ediţie a Forumului Economic Mondial. La discuţii iau parte 2.500 de personalităţi între care se vor afla, ca de fiecare dată, şefi de stat şi de guvern, miniştri şi lideri politici din întreaga lume.Forumul de la Davos este şi prilej de întâlnire diplomatică, cu 30 de şefi de stat şi de guvern aşteptaţi la dezbateri, de miercuri şi până duminică. Şeful diplomaţiei americane Condoleezza Rice, preşedintele pakistanez Pervez Musharraf şi cel afgan, Hamid Karzai, vor lua parte la Forum.

Lista invitaţilor mai cuprinde oameni de afaceri, în frunte cu Bill Gates, dar şi vedete ca Bono sau Emma Thompson.

Dezbaterile vor fi dominate de o temă nedorită şi anume criza financiară mondială care ameninţă să se transforme în Recesiune.

Marele absent de la Davos va fi de altfel, secretarul american al Trezoreriei, Henry Paulson, care a renunţat la călătorie, pentru a se dedica planului de relansare, propus de preşedintele George W. Bush.

În 2007, principalele teme de discuţie de la Davos au fost încălzirea globală, sursele de energie alternativă şi combaterea sărăciei.

Antena 3

x close