Antena 3 CNN Externe 30 de sindicalişti din Constanţa au protestat faţă de arestarea unui lider sindical din Iran

30 de sindicalişti din Constanţa au protestat faţă de arestarea unui lider sindical din Iran

30 de sindicalişti din Constanţa au protestat faţă de arestarea unui lider sindical din Iran
06 Iun 2008   •   13:19

Arestarea unul lider de sindicat din Iran provoacă indignare la nivel internaţional. Aproape 30 de sindicalişti din cadrul Federaţiei Naţionale a Transportatorilor din România au protestat vineri dimineaţă în portul Constanţa, faţă de arestarea lui Mansour Osanloo, primul şofer de autobuz care a avut curajul să înfiinţeze un sindicat în Iran şi să stea de vorbă cu angajaţii, lucru interzis de autorităţile iraniene.

De cand a înfiinţat sindicatul, Mansour Osanloo a fost încarcerat şi eliberat de două ori. Ultima oară s-a întâmplat în iulie anul trecut. Liderul a fost răpit de autorităţi şi încarcerat, iar după aproape 200 de ore de interogatorii, i s-a tăiat limba. Între timp, i-a slăbit şi vederea, iar familia lui este disperată.

În semn de solidaritate, 20 de sindicate afiliate la Federaţia Naţională a Transportatorilor au organizat în ultimile zile mitinguri de protest. Vineri a fost rândul celor de la Constanţa. Membrii Federaţiei au trimis şi o notă de protest la Ambasada Iranului la Bucureşti prin care cer eliberare urgentă a lui Mansour Osanloo. În caz contrar la sfârşitul lunii în Capitală va fi organizat un miting de amploare.

Antena 3

×
Parteneri
O nouă companie aeriană lansează zboruri interne la preţuri mici
x close