Antena 3 CNN Externe 30% dintre decesele din anul 2030 vor fi provocate de cancer, boli cardiovasculare şi accidente rutiere

30% dintre decesele din anul 2030 vor fi provocate de cancer, boli cardiovasculare şi accidente rutiere

30% dintre decesele din anul 2030 vor fi provocate de cancer, boli cardiovasculare şi accidente rutiere
21 Mai 2008   •   09:27

Cancerul, maladiile cardiovasculare şi accidentele rutiere vor sta la originea a 30% dintre decesele înregistrate în lume în 2030. Aceasta este concluzia unui studiu realizat şi prezentat în cadrul reuniunii anuale a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Întâlnirea are lov la Geneva. La nivel global, numărul deceselor provocate de cancer va creşte de la 7 milioane, în 2004, la aproape 12 milioane, în 2030. Studiul indică şi o creştere a numărului deceselor provocate de maladii cardiovasculare, în aceeaşi perioadă, de la 17 milioane la peste 23 de milioane.

În ceea ce priveşte maladiile infecţioase, pronosticul este unul mai puţin pesimist: se pare că acestea ucid din ce în ce mai puţine persoane şi vor sta la originea a 25% dintre decesele înregistrate în lume în 2030.

Şi numărul deceselor provocate de accidentele rutiere va fi aproape dublu, de la 1,3 milioane la 2,4 milioane, până în 2030. Principala cauză indicată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii este creşterea numărului de proprietari de maşini şi utilizarea acestora în favoarea creşterii economice în ţările cu venit mic şi mediu.

Dacă mortalitatea provocată de maladiile non-transmisibile, precum cancerul şi maladiile cardiovasculare, va creşte în mod semnificativ în următorii 20 de ani, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre numărul deceselor provocate de maladii infecţioase sau parazitare. Este vorba despre SIDA, tuberculoză şi malarie, iar numărul deceselor provocate de acestea va continua să scadă până în 2030, potrivit studiului realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.



Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă cum va fi vremea în iunie
x close