Antena 3 CNN Externe 5 copii români ţinuţi sclavi la Londra vor fi încredinţaţi familiilor

5 copii români ţinuţi sclavi la Londra vor fi încredinţaţi familiilor

5 copii români ţinuţi sclavi la Londra vor fi încredinţaţi familiilor
29 Ian 2008   •   15:47

Cinci copii români salvaţi săptămâna trecută de poliţia britanică din mâinile traficanţilor au fost încredinţaţi familiilor. Părinţii lor urmează să ajungă în Marea Britanie pentru a-i recupera. Micuţii au fost până acum în grija unui centru social din suburbia capitalei britanice. Copiii români aduşi în Marea Britanie şi forţaţi să fure şi să cerşească au fost eliberaţi de poliţia britanică în urma unor razii de amploare. La operaţiunea din Slough, o suburbie a Londrei, au participat şi patru anchetatori români.

Oamenii legii au găsit în locuinţele perchiziţionate 68 de copii. Zece dintre ei au fost luaţi în custodie de poliţie şi daţi în îngrijire unui centru de minori. La scurt timp, autorităţile au demarat procedurile de a încredinţa copiii familiilor. Autorităţile trebuie să se asigure că persoanele care vin pentru a lua minorii sunt părinţii acestora sau rude apropiate şi nu au acte false.

În urma raidului, au fost reţinuţi şi 24 de traficanţi români. 14 dintre ei sunt în continuare în arestul poliţiei. Potrivit Scotland Yard, şase suspecţi au fost eliberaţi pe cauţiune. Potrivit poliţiştilor, traficanţii câştigau cel puţin un miliard de lire sterline pe an.

Antena 3

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close