Antena 3 CNN Externe Ţara europeană care ar putea da 50.000 de euro cuplurilor care nu fac copii

Ţara europeană care ar putea da 50.000 de euro cuplurilor care nu fac copii

O ţară din Uniunea Europeană ar putea oferi 50.000 de euro cuplurilor care aleg să nu conceapă copii.

Ţara europeană care ar putea da 50.000 de euro cuplurilor care nu fac copii
Sursa foto: Getty Images
de Ioana Mircea    |    17 Mai 2023   •   15:41

Mai mulți activiști pentru climă din cadrul "Mișcarea Greva Nașterii”, din Germania, cer o recompensă de 50.000 de euro pentru cuplurile fără copii.

O femeie în vârstă de 35 de ani care face parte din acest grup a explicat că ea însăși s-a sterilizat pentru a nu aduce copii pe această lume, cu scopul de a proteja mediul înconjurător.

Mișcarea activiștilor este deosebit de populară în rândul protectorilor climatici, deoarece aceștia consideră că un copil pune o presiune suplimentară asupra climei și doar că cine nu are copii ajută cu adevărat. 

Lidera mișcării este Verena Brunschweiger (42 de ani), care se autointitulează „antinatalistă” și a devenit o icoană a celor care refuză să aibă copii. Cu toată seriozitatea, ea cere 50.000 de euro pentru toți cei care au împlinit 50 de ani și nu au copii, ca o recompensă pentru protejarea pământului, potrivit exxpress.at.

Citeşte şi: Gabriela Firea, vești bune pentru părinți: "Finalizăm pachetul legislativ pentru creșterea natalității și susținerea familiilor"

×
Subiecte în articol: Germania copii
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close