Antena 3 CNN Externe 65.000 de turişti îşi petrec Crăciunul în Bethleem

65.000 de turişti îşi petrec Crăciunul în Bethleem

65.000 de turişti îşi petrec Crăciunul în Bethleem
24 Dec 2007   •   16:56

La Bethleem, oraşul naşterii lui Isus, totul este pregătit pentru slujba de la miezul nopţii, din Biserica Nativităţii. Forţele israeliene de securitate au permis accesul în Bethleem a circa 400 de creştini din Gaza. În plus, în oraş se află un număr record de turişti. Măsurile de securitate sunt foarte stricte pentru slujba oficiată de patriarhul latin al Ierusalimului, la care este aşteptat şi preşedintele palestinian Mahmoud Abbas.

Anul acesta, aproximativ 65.000 de turişti sunt aşteptaţi să viziteze locul tradiţional al naşterii lui Isus. Este cel mai ridicat număr de turişti din ultimii 7 ani, iar măsurile de securitate sunt drastice. Peste 500 de foreţe de securitate palestiniene vor asigura liniştea, pe toată durata sărbătorii. Multe hoteluri sunt deja pline de miile de turişti dornici să simtă spiritul Crăciunului în oraşul naşterii Domnului.

Turiştii continuă să viziteze Bethleem-ul, în pofida barierei de separaţie, care înconjoară oraşul naşterii Domnului cu pereţi de beton. Israelul susţine că a construit bariera, pentru a preveni infiltrarea atentatorilor kamikaze palestinieni. Pentru palestinieni, însă, structura transformă Bethleem-ul într-o închisoare. Patriarhul latin al Ierusalimului transmite, ca în fiecare an, un mesaj politic, de cooperare între religii.

Festivităţile din Cisiordania vor culmina în această noapte cu slujba de la miezul nopţii din Biserica Naşterii Domnului, de la Bethleem, care va fi oficiată de patriarhul latin al Ierusalimului, Michel Sabbah.

Antena 3

×
Parteneri
Florin Piersic a fost transferat la Terapie Intensivă!
x close