Antena 3 CNN Externe 65 de romi şi-au ridicat o tabără în apropierea casei ministrului culturii britanic Tessa Jowell

65 de romi şi-au ridicat o tabără în apropierea casei ministrului culturii britanic Tessa Jowell

65 de romi şi-au ridicat o tabără în apropierea casei ministrului culturii britanic Tessa Jowell
24 Mar 2008   •   19:56

Mai multe familii de romi şi-au ridicat o tabără de mari dimensiuni la aproximativ 185 de metri de casa de vacanţă a ministrului britanic al Culturii, Tessa Jowell. Potrivit ?The Telegraph?, cei 65 de romi au profitat de absenţa autorităţilor în perioada sărbătorilor de Paşte şi şi-au instalat cabluri de electricitate şi ţevi de apă, au construit garduri împrejmuitoare şi au parcat în interiorul taberei maşini, camionete şi caravane. Ei au cumpărat terenul de la un fermier, care îl folosea pentru păstorit, nespecificându-i intenţiile lor.

David Mills, proprietarul casei şi soţul ministrului Tessa Jowell, de care este separat, îi acuză pe romi de ?încălcare scandaloasă a legilor urbanistice?.

Terenul respectiv este considerat drept o zonă agricolă, unde nimeni nu are permisiunea de a-şi construi locuinţe, fără permisiunea autorităţilor de urbanism. Unul din consilierii locali a declarat că înlăturarea noilor localnici va fi dificilă, deoarece romii invocă articolul 8 din Declaraţia Drepturilor Omului, prin care oricine are dreptul la viaţă privată şi familie. Un membru al grupului a declarat că ei au ales în mod intenţionat vacanţa de Paşte pentru a putea construi acea tabără, pentru a nu putea fi opriţi de autorităţi.

În martie 2006 cuplul s-a separat, în urma acuzării lui David Mills de către procurorii italieni pentru luare de mită în valoare de 344.000 de lire sterline, din partea fostului prim-ministru italian, Silvio Berlusconi. Jowell a fost implicată în acest scandal pentru că a semnat o serie de acte care aveau legătură cu un împrumut care ar fi fost plătit din banii luaţi drept mită.

Sursa foto: The Guardian
Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close