Antena 3 CNN Externe 8 români arestaţi în timpul unei manifestaţii Greenpeace la Bruxelles

8 români arestaţi în timpul unei manifestaţii Greenpeace la Bruxelles

8 români arestaţi în timpul unei manifestaţii Greenpeace la Bruxelles
17 Dec 2007   •   21:03

8 români s-au numărat printre cei aproximativ 200 de activişti ai Greenpeace arestaţi la Bruxelles, în timpul unei manifestaţii împotriva pescuitului excesiv din apele europene. Protestul a fost organizat în faţa clădirii Consiliului European. Sute de militanţi Greenpeace au blocat încă de la primele ore ale dimineţii intrările în clădirea Consiliului European. În faţa intrării principale, protestatarii au ridicat un zid din ciment, cu o lungime de 20 de metri. Manifestanţii au purtat pancarte galbene, cu mesaje care cereau oprirea pescuitului industrial. Din cauza protestului, miniştrii europeni ai Agriculturii şi Pescuitului, care ar fi trebuit să se întâlnească la Bruxelles, au întârziat la lucrări.

"Vrem un management mai bun şi punerea în aplicare a legilor existente. Avem nevoie urgentă de rezerve mai mari şi de zone unde să fie interzis pescuitul, pentru refacerea ecosistemului marin", spun activiştii Greenpeace.

Zeci de activişti s-au legat cu lanţuri de zidul din ciment. Poliţia a intervenit pentru a-i dispersa pe manifestanţi şi a făcut aproximativ 200 de arestări, printre care şi 8 români.

Antena 3

×
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close