Antena 3 CNN Externe A fost descoperit un tratament genetic pentru afecţiunile oculare

A fost descoperit un tratament genetic pentru afecţiunile oculare

A fost descoperit un tratament genetic pentru afecţiunile oculare
29 Apr 2008   •   11:03

O nouă speranţă pentru cei care au afecţiuni ale vederii. Un tânăr britanic care suferea de o afecţiune oculară gravă şi nu putea vedea în întuneric, poate vedea din nou cu ajutorul terapiei genetice. Steven Howarth, în vârstă de 18 ani a fost unul dintre cei trei pacienţi care au luat parte la experimentul medical desfăşurat la Spitalul Oftalmologic Moorfields din Londra, potrivit Jurnalului Medical.

Chirurgii au folosit o metodă revoluţionară care implică implantarea unor gene în ochiul pacientului pentru a corecta dezechilibrul genetic care impiedică retina sa detecteze lumina.

Ceilalţi doi pacienţi care au participat la experiment nu au raportat efecte adverse, însă starea lor nu s-a îmbunătăţit.

Steven suferea de o boală rară a ochilor, ce apare din cauza unei gene care nu funcţionează normal. Până acum băiatul nu putea vedea decât luminile foarte puternice, cum ar fi farurile maşinilor. Dar, după ce a suferit o operaţia tânărul poate chiar să meargă noaptea singur pe străzi.

Medicii l-au pus pe Steven să treacă printr-un labrinit, iar tânărul se lovea de toţi pereţii. La şase luni de la operaţie, situaţia s-a schimbat. Steven a trecut prin labirint în doar 40 de secunde.

?Nu mai trebuie să-mi fac griji că îmi voi pierde vederea în viitor. Asta este grozav. Nu obişnuiam să mă gândesc la asta, dar atunci când o făceam, mă simţeam deprimat. Acum nu mai trebuie să îmi fac griji.?a declarat el.

Medicul care a condus studiul spune că, deşi boala genetică pe care a tratat-o este destul de rară, cu timpul ar putea fi rezolvate mai multe afecţiuni, printre care şi pierderea vederii provocată de înaintarea în vârstă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close