Antena 3 CNN Externe A fost găsit traderul acuzat de frauda de la banca Societe Generale

A fost găsit traderul acuzat de frauda de la banca Societe Generale

A fost găsit traderul acuzat de frauda de la banca Societe Generale
26 Ian 2008   •   16:44

Traderul băncii Société Générale acuzat de cea mai mare fraudă din istoria sistemului bancar se află în custodia autorităţilor franceze. Jérome Kerviel este considerat responsabil de pierderi uriaşe în valoare de aproape cinci miliarde de euro. Unii experţi se îndoiesc totuşi că tânărul funcţionar ar fi singurul vinovat în această afacere.

În vârstă de 31 de ani, Jérome Kerviel este acuzat de cea mai mare fraudă din istoria sistemului bancar. Tânărul a sosit sâmbătă la sediul Brigăzii Financiare, după ce fusese dat dispărut fără urmă. Un important dispozitiv de securitate a fost mobilizat în zonă. Poliţia financiară i-a percheziţionat locuinţa, vineri seară, însă descoperirile făcute în cursul operaţiunii nu au fost făcute publice.

Conducerea băncii afirmă că Jérome Kerviel a făcut, la sfârşitul săptămânii trecute, mărturisiri detaliate despre tranzacţiile sale eşuate şi modul în care a evitat procedurile de control. Imediat după aceea, funcţionarul a dispărut fără urmă. Kerviel este acuzat de fals, escrocherie şi abuz de încredere, pentru care riscă între 5 şi 15 ani de închisoare. Se pare totuşi că tânărul nu a băgat în buzunar nici un euro din suma dispărută. Unii specialişti nu ezită să pună la îndoială versiunea oficială asupra fraudei.

?Am lucrat în finanţe mai bine de 25 de ani şi ca un singur om să facă asemenea plasamente mi se pare absolut ireal. Închipuiţi-vă că el ar fi trebuit să manevreze 50 de miliarde, adică mai mult decât tot capitalul băncii sau decât tot deficitul Franţei?, a afirmat consilierul financiar Alain Crrouzat.

Antena 3

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close