A fost la un pas de moarte după ce a băut sos de soia. Medicilor nu le-a venit să creadă când au văzut ce se afla în organismul femeii

de S.T.    |    13 Dec 2018   •   11:09
A fost la un pas de moarte după ce a băut sos de soia. Medicilor nu le-a venit să creadă când au văzut ce se afla în organismul femeii  Foto: pixabay.com

O femeie de 39 de ani din Statele Unite a rămas cu sechele după ce a consumat un litru de sos de soia.

Femeia nu poate vorbi, nu poate să înghită și să-și miște limba în urma unui infarct survenit după o supradoză de sare.

Credea că sosul de soia îi va curăța colonul de toxine, însă cantitatea consumată i-a pus viața în pericol și creierul ei a rămas afectat. 

Supradoza de sare se întâlneşte rar şi este fatală, în cele mai multe cazuri. Atenție! Sarea în exces determină „stoarcerea” de apă a creierului şi micşorarea lui.

Potrivit doctorilor, când a ajuns la spital femeia avea 200 de grame de sare în sânge, ceea ce înseamnă de cinci ori cantitatea letală.

Deși medicii au făcut tot posibilul să-i reducă nivelul de sare din sânge, sosul de soia i-a distrus numeroase celule nervoase.

Trebuie să știți că sosul de soia este foarte sărat. În medie, șapte lingurițe de sos de soia furnizează necesarul de sodiu pentru o zi întreagă!

Sarea este benefica organismului, atunci când este consumată în cantități moderate, respectiv două grame pe zi, conform recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.

Consumată în exces, sarea are efecte negative asupra sănătății. Medicii atrag atenția că sodiul conținut de sare determină contracția arteriolelor, ducând astfel la creșterea tensiunii arteriale și la forțarea mușchiului inimii.

Sursa: ladbible.com

Parteneri
sati
x close