Antena 3 CNN Externe A început numărătoarea inversă: Mai sunt 100 de zile până la Olimpiadă (VIDEO)

A început numărătoarea inversă: Mai sunt 100 de zile până la Olimpiadă (VIDEO)

A început numărătoarea inversă: Mai sunt 100 de zile până la Olimpiadă <font color=red>(VIDEO)</font>
30 Apr 2008   •   23:11

La Beijing a început numărătoarea inversă pentru Olimpiada de Vară din luna august. O sută de zile au mai rămas până la startul Jocurilor Olimpice, iar momentul a fost marcat printr-o ceremonie specială în capitala Chinei. Tot miercuri, torţa olimpică a ajuns la Hong Kong, prima escală de pe teritoriul Chinei.

Chinezii au organizat o ceremonie ca la carte pentru a marca cele 100 de zile rămase până la marele eveniment. 100 de solişti au interpretat un imn special pentru Olimpiadă intitulat ?Beijing vă urează bun venit?. De la ceremonie nu a lipsit nici cunoscutul actor Jackie Chan.



Ştafeta propriu-zisă va începe însă vineri, când peste 120 de sportivi vor purta simbolulul olimpic pe străzi. Torţa a revenit pe teritoriu chinez, după o călătorie prin 20 de ţări, marcată de numeroase proteste ale activiştilor protibetani.

De teama unor noi proteste, autorităţile au luat măsuri speciale de securitate. Trei mii de poliţişti vor asigura, vineri, paza pe traseul flăcării olimpice. Conducerea poliţiei a avertizat că nu va tolera nici un act de violenţă şi nici măcar arborarea drapelelor tibetane.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close