Antena 3 CNN Externe A murit cel mai bătrân om de pe planetă

A murit cel mai bătrân om de pe planetă

A murit cel mai bătrân om de pe planetă
16 Dec 2007   •   17:12

Cel mai bătrân om de pe planetă, locuitorul regiunii ucrainene Lvov, Grigori Nestor, a murit în cel de-al 117-lea an al vieţii sale. Acest lucru a fost anunţat duminică de către primarul localităţii Starâi Iarâciv, unde bătrânul locuia la o nepoată de soră. Potrivit primarului satului, doar cu câteva zile înainte de moarte Grigori Nestor nu se plângea de probleme de sănătate.

Grigori Nestor a lucrat până la o vârstă înaintată ca cioban al satului şi a fost burlac convins. Întrebat despre secretul longevităţii sale, Nestor răspundea în glumă că performanţa sa se datorează faptului că nu a fost niciodată căsătorit şi ?nu şi-a distrus sistemul nervos pe frontul familial?, în pofida faptului că toată viaţa a manifestat interes pentru sexul frumos. Îi plăceau foarte mult cântecele, şi nu doar cele ucrainene, dar şi cele ruseşti, germane şi poloneze. Spunea că a învăţat să le cânte după ce trecuse prin cele două războaie mondiale.

Reprezentanţii Guiness Book l-au recunoscut pe Grigori Nestor drept cel mai bătrân om din Ucraina, promiţând să includă numele ucraineanului în Cartea Recordurilor, însă nu au reuşit. Dovada longevităţii sale au constituit-o documentele din arhiva bisericii şi paşaportul, în care erau fixate data naşterii sale: 15 martie 1891.

Rompres

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close