Antena 3 CNN Externe Accident feroviar în estul Chinei: 70 de morţi şi peste 420 de răniţi

Accident feroviar în estul Chinei: 70 de morţi şi peste 420 de răniţi

Accident feroviar în estul Chinei: 70 de morţi şi peste 420 de răniţi
28 Apr 2008   •   08:54

70 de oameni au murit şi aproximativ 420 de persoane au fost rănite, într-un accident feroviar care a avut loc în estul Chinei. Victimele sunt pasagerii a două trenuri, care s-au lovit. Un tren se deplasa către Qingado, oraşul de coastă care va găzdui competiţia de navigaţie din cadrul Jocurilor Olimpice din vară, a deraiat intrând în coliziune cu un al doilea tren, care mergea către Xuzhou, în provincia Jiangsu. Şi acest al doilea tren a ieşit de pe şine, informează agenâia Xinhua, citată de AFP.

Martorii spun că mulţi dintre pasageri au reuşit să se caţere şi să iasă din vagoanele răsturnate la puţină vreme după impact.

Ministrul Căilor ferate din China Liu Zhijun a ajuns la faţa locului pentru a supraveghea operaţiunile de salvare şi a cerut de asemenea o anchetă pentru a stabili cauza accidentului şi pentru a putea preveni astfel de situaţii în viitor. Accidentul a îngreunat traficul pe una din cele mai mari rute feroviare, care leagă Jinan, capitala Shangdongului de Quingado.

Deşi relativ sigure în China, căile ferate au fost scena mai multor drame în ultimi ani. În ianuarie, un tren de mare viteză a provocat moartea a 18 muncitori în Shandong, în oraşul Weifang. Unul dintre accidente, aproape similar, s-a produs în martie 2002, când opt imigranţi care se aflau pe peronul unei gări supraaglomerate din Hunan, în centrul Chinei, au fost aspiraţi de un tren expres care trecea în viteză. Cel mai grav accident feroviar a avut loc în această ţară însă în 1997, când au murit 126 de oameni, iar 200 au fost răniţi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close