Antena 3 CNN Externe Accidente feroviare în SUA. O persoană a murit şi alte zeci au fost rănite

Accidente feroviare în SUA. O persoană a murit şi alte zeci au fost rănite

Accidente feroviare în SUA. O persoană a murit şi alte zeci au fost rănite
29 Mai 2008   •   12:55

O persoană a murit şi alte zeci au fost rănite în urma a două accidente feroviare, produse la interval de câteva ore în două state americane. Zeci de echipaje de intervenţie au lucrat ore în şir pentru a-i scoate pe răniţi dintre fiare. Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentelor.

La Chicago, primele două din cele patru vagoane ale unei garnituri au deraiat pe o porţiune în care linia este suspendată. Pasagerii au intrat în panică. „Dacă trenul ar fi căzut peste margine, până la pământ, cu toţii am fi acum probabil morţi sau cel puţin grav răniţi”, a spus un călător. În mai puţin de o oră, echipele de salvare au reuşit să scoată din tren toţi pasagerii, iar 14 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri medicale la spital, nefiind vorba de răni grave.

Cauza accidentului este încă neclară, dar ancheta se concentrează asupra semafoarelor de la macaz. Reţeaua feroviară urbană din Chicago, a cărei construcţie a început încă de acum un secol, se confruntă tot mai des cu defecţiuni de acest gen.

Câteva ore mai târziu, două trenuri s-au ciocnit într-un orăşel de lângă Boston, la o oră de vârf. Una dintre garnituri staţiona în momentul în care a fost lovită de o alta care circula în urma ei în aceeaşi direcţie. Un mecanic a rămas prins sub fiare şi nu a mai putut fi salvat. Alte zece persoane au fost transportate la spital.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close