Antena 3 CNN Externe Acord de securitate între Bahrain şi NATO, pentru ?schimb de informaţii?

Acord de securitate între Bahrain şi NATO, pentru ?schimb de informaţii?

Acord de securitate între Bahrain şi NATO, pentru ?schimb de informaţii?
24 Apr 2008   •   20:03

Cu ocazia unei conferinţe de la Manama, dedicate cooperării între monarhiile din Golf şi NATO, Bahrain a încheiat un acord de securitate cu Alianţa Nord-Atlantică, care se referă la schimbul de informaţii între cele două părţi. Acordul a fost parafat de ministrul de Externe al micuţului stat din Golful Persic, şeicul Khaled Ben Ahmad Al-Khalifa, şi de secretul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer.

Schimbul de informaţii este „important pentru cele două părţi în vederea reglării problemelor de securitate, prevenirii problemelor de securitate sau de apărare, sau în caz de catastrofe naturale”, a declarat un înalt responsabil al Ministerului de Externe al Bahrainului, şeicul Abdel Aziz Ben Moubarak Al-Khalifa. „În caz de scurgere radioactivă la vreuna dintre centralele nucleare din regiune, de exemplu, aceasta ar fi o catastrofă care va trebui înfruntată”, a adăugat şeicul Abdel Aziz, a cărui ţară face faţă Iranului.

Bahrainul, Emiratele Arabe Unite, Kuwaitul şi Qatarul, particpă la Iniţiativa de la Istanbul, adoptată în cadrul summitului NATO din iunie 2004 şi care are drept obiectiv consolidarea legăturilor de cooperare dintre organizaţie şi mai multe ţări arabe. Prin această iniţiativă, NATO oferă sprijinul său statelor interesate în diferite domenii precum lupta împotriva terorismului, securitatea graniţelor, participarea la exerciţii ale Alianţei Atlantice şi lupta împotriva armelor de distrugere în masă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close