Antena 3 CNN Externe Acord strategic. Flota rusă va staţiona în Caraibe pentru prima dată după Războiul Rece

Acord strategic. Flota rusă va staţiona în Caraibe pentru prima dată după Războiul Rece

Acord strategic. Flota rusă va staţiona în Caraibe pentru prima dată după Războiul Rece
26 Sep 2008   •   15:26

Premierul rus Vladimir Putin şi preşedintele venezuelean Hugo Chavez au avut o întrevedere la Moscova, în urma căreia au convenit că flota rusă va staţiona în Caraibe, pentru prima dată după Războiul Rece. Liderul de la Kremlin a subliniat că alianţa cu Venezuela este o prioritate de politică externă. ?Suntem dispuşi să discutăm despre cooperarea în domeniul energiei nucleare. Vrem să ne îmbunătăţim cooperarea din domeniul naval. Flota noastră se îndreaptă spre Oceanul Atlantic. Suntem gata să discutăm şi despre cooperarea din sectorul tehnico-militar?, a spus Vladimir Putin.

La rândul său, liderul de la Caracas s-a declarat încrezător în planul Rusiei de a combate dominaţia Statelor Unite în lume.

?Cred că astăzi, ca niciodată, lumea multi-polară de care vorbeaţi se transformă în realitate. Nu pierdeţi timpul!?, avertizează Chavez.

Preşedintele Venezuelei a ajuns la Moscova, după un turneu în Cuba şi China, unde a încheiat acorduri de cooperare cu liderii acestor ţări. Analiştii spun că înţelegerea cu Rusia este încă o dovadă că Chavez încearcă să formeze o alianţă cu rivalii Statelor Unite.

Antena3

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close