Antena 3 CNN Externe Acuzaţiile despre dependenţa de droguri a lui Karzai se bazează pe rapoarte secrete

Acuzaţiile despre dependenţa de droguri a lui Karzai se bazează pe rapoarte secrete

Acuzaţiile despre dependenţa de droguri a lui Karzai se bazează pe rapoarte secrete
Sursa foto: consum de opiu
08 Apr 2010   •   18:00

Aczaţiile controversate ale unui fost oficial ONU că liderul afgan Hamid Karzai ar consuma droguri se bazează pe un raport clasificat despre viaţa sa la palatul prezidenţial din Kabul, arătau oficiali occidentali pentru The Times.

Peter Galbraith, fost vicepreşedinte al misiunii ONU din Afganistan, declara pentru MSNBC despre raportul ONU şi acuzaţiile ce îl vizează pe preşedintele afgan.
Deşi ţara lui Karzai este cunoscută pentru culturile de opiu- mare parte din care este transformat în heroină pentru export- The Times scrie că Galbraith nu se referea la heroină.
Întrebat despre afirmaţiile sale, Galbraith arăta că ?există relatări despre aceasta, dar indiferent care este cauza, realitatea este că el (Karzai) este foarte emotiv.?

Doi oficiali occidentali recunosc că au văzut raportul ce detaliază plăcerile şi neplăcerile preşedintelui, în cine are încredere şi cum se relaxează. Documentul, creat în stilul clasic de spionaj, a fost creat de analişti occidentali la cererea lui Galbraith pe când acesta era în funcţie la Kabul.
Deşi acuzaţii nu vor provoca vâlvă în Afghanistan, unde fumatul drogurilor este comun precum a bea un pahar după muncă, va ridica întrebări despre starea mentală a lui Karzai după o serie de izbucniri la adresa Occidentului.
Un profil detaliat sub titlul ?Karzai în labirintul său?, a fost publicat în august de The New York Times, unde se creiona imaginea unui lider ce cedează.

?Prietenii săi mi-au spus că are probleme de sănptate. Este numai piele şi os. Întotdeauna este răcit sau are o tuse şi ia frecvent tablete de vitamina efervescente,? scria Elizabeth Rubin. ?Cedează uşor. Promovează linguşitorii. Ucide mesagerii. Îmbrăţişează duşmanii. Abuzează de prieteni. Iar ticul său nervos la ochi este deosebit de activ.?
Antena3.ro

×
Parteneri
Ultima zi de vacanţă pentru politicieni. Urmează o lună grea
x close