Antena 3 CNN Externe Aderarea Turciei la UE, subiect principal de discuţii la primul forum economic Europa ? Turcia

Aderarea Turciei la UE, subiect principal de discuţii la primul forum economic Europa ? Turcia

Aderarea Turciei la UE, subiect principal de discuţii la primul forum economic Europa ? Turcia
06 Dec 2008   •   13:58

La Sopot, în Polonia, este în plină desfăşurare Primul Forum Economic Europa-Turcia, la care participă aproximativ 200 de reprezentanţi ai lumii politice, economice şi ştiinţifice din Turcia şi Uniunea Europeană. Principalul subiect al discuţiilor este aderarea Turciei la UE. Reuniunea are loc sub patronajul premierului polonez Donald Tusk. Guvernul Turciei este reprezentat de ministrul economiei, Mehmet Simsek.
În cele două zile de discuţii ale acestui forum inaugurat vineri, au fost planificate o sesiune plenară dedicată aderării Turciei la UE şi opt seminarii. După cum subliniază organizatorii - Institutul pentru Studii Răsăritene şi Centrul Turco-Asiatic pentru Studii Strategice - acest prim forum este o ocazie de a discuta dacă UE este pregătită pentru un dialog cu Turcia şi capabilă să primească această ţară ca membru deplin.
Sunt abordate, de asemenea, perspectivele cooperării Turciei cu NATO, colaborarea energetică şi tranzitul materiilor prime. Preşedintele Consiliului de Coordonare al Forumului Economic Europa-Turcia, Zygmunt Berdychowski, a informat că este planificată organizarea unor întâlniri ciclice turco-europene, în Turcia şi UE.
Sursa foto: tsrsb.org.tr
Agerpres

×
Parteneri
Cerul României, colorat de un fenomen rar. Imagini cu aurora boreală
x close