Antena 3 CNN Externe Adio, coşuri şi puncte negre! Britanicii au găsit leacul pentru acnee

Adio, coşuri şi puncte negre! Britanicii au găsit leacul pentru acnee

Adio, coşuri şi puncte negre! Britanicii au găsit leacul pentru acnee
17 Apr 2008   •   15:43

Oamenii de ştiinţă cred că au găsit un tratament revoluţionar pentru acnee. Ei susţin că medicamentul, SMT D002, poate reduce excreţia de sebum ? o substanţă uleioasă produsă de glandele sebacee şi considerată principală cauză pentru apariţia coşurilor şi punctelor negre ? cu 90%. În prezent, medicamentul se prezintă sub formă de pastilă şi este folosit în tratarea unei alte boli decât acneea, dar o companie farmaceutică intenţionează să îl transforme într-o cremă, pentru o folosire mai uşoară.

Cercetătorii britanici cred că respectiva cremă ar putea fi la fel de eficientă ca şi tratamentul cu acid retinoic ? o formă a vitaminei A ? care este în curent folosită pentru tratarea cazurilor moderate şi severe de acnee. Totuşi, roaccutan-ul, cea mai comună denumire a acidului retinoic, a fost asociat cu unele cazuri de suicid în cazul bolnavilor de acnee, informează cotidianul britanic The Daily Telegraph.

SMT D002 este recomandat de faptul că nu a produs niciun fel de efecte secundare când voluntarii l-au luat sub formă de pastilă, dar şi de faptul că trei din zece pacienţi care au luat acid retinoic nu au reacţionat la medicament, tratamentul fiind ineficient. Richard Pye, de la compania Summit, cu sediul în Oxford, a spus că medicamentul va fi transformat în cremă pentru că este posibil ca el să acţioneze astfel mai repede.

Antena3.ro

×
Parteneri
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close