Antena 3 CNN Externe Adjunctul secretarului general al NATO, în vizită la Chişinău

Adjunctul secretarului general al NATO, în vizită la Chişinău

Adjunctul secretarului general al NATO, în vizită la Chişinău
16 Ian 2008   •   09:07

Adjunctul secretarului general al NATO, Robert Simmons, va efectua o vizită la Chişinău, începând de miercuri şi până vineri. Pe agenda discuţiilor vor figura relaţiile Republicii Moldova cu NATO, implementarea Planului Individual de Acţiuni al Parteneriatului, precum şi situaţia din Transnistria. Adjunctul secretarului general al NATO, Robert Simmons este însărcinat cu probleme de securitate şi parteneriat.

Potrivit Ministerului moldovean de Externe, reprezentantul Alianţei Nord-Atlantice va avea întrevederi cu preşedintele moldovean Vladimir Voronin, cu şeful Parlamentului de la Chişinău, Marian Lupu şi cu miniştrii de externe, Andrei Stratan sau cu cel al apărării, Vitalie Vrabie.

Reprezentantul Alianţei va discuta, de asemenea şi despre iniţiativele preşedintelui moldovean în privinţa încetării conflictului transnistrean. Vladimir Voronin a militat în ultima vreme pentru crearea unei armate unice între Moldova şi Transnistria, precum şi pentru găsirea unor măsuri comune de recâştigare a încrederii între cetăţenii de pe cele două maluri ale Nistrului.

Transnistria, teritoriu moldovenesc separatist, care îşi cere independenţa de Chişinău, a atras în ultima vreme atenţia comunităţii internaţionale.

Antena 3

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close