Antena 3 CNN Externe Aeroportul din Buenos Aires paralizat de revolta pasagerilor (VIDEO)

Aeroportul din Buenos Aires paralizat de revolta pasagerilor (VIDEO)

Aeroportul din Buenos Aires paralizat de revolta pasagerilor <font color=red>(VIDEO)</font>
14 Ian 2008   •   09:33

Haos pe aeroportul capitalei argentiniene, Buenos Aires. O grevă în sectorul transportului de bagaje a provocat o adevărată revoltă a pasagerilor. Înfuriaţi de întârzierea curselor, câteva mii de călători au recurs la acte de violenţă. Protestul nu a avut chiar rezultatul scontat, ba din contră, avioanele au avut întârzieri şi mai mari. Lucrătorii de la transportul bagajelor companiei naţionale argentiniene, Aerolineas, au declarat săptămâna trecută o grevă care a dezorganizat atât orarul sosirilor, cât şi pe cel al plecărilor.

Călătorii au rămas blocaţi pe aeroport şi nu a durat mult până când unii şi-au ieşit din fire. Tonul l-au dat, vineri, cei 50 de pasageri ai unei curse spre Bogota, care aşteptau decolarea încă din ajun. Ei au reuşit să paralizeze accesul la îmbarcare nu doar cursele Aerolineas, ci pentru toate cursele care operează la Buenos Aires.

Situaţia a generat noi întârzieri iar protestele au luat amploare.

Cei mai furioşi pasageri au luat cu asalt punctele de control, pe care le-au devastat. Un călător indignat a ajuns până la etajul al doilea al aerogării şi a insultat un funcţionar.

În replică, salariaţii de la punctele de control au încetat şi ei lucrul. Administraţia se străduia, duminică, să calmeze spiritele şi să readucă situaţia la normal, dar se prevede că întârzierile vor continua câteva zile.

Sindicatele afirmă că la originea crizei nu se află greva, ci obiceiul companiei de a efectua rezervări peste capacitatea avioanelor.

AEROPORTUL DIN BUENOS AIRES, PARALIZAT

Antena 3

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close