Antena 3 CNN Externe Aeroporturile indiene, în stare de alertă în urma unei noi ameninţări teroriste

Aeroporturile indiene, în stare de alertă în urma unei noi ameninţări teroriste

Aeroporturile indiene, în stare de alertă în urma unei noi ameninţări teroriste
06 Dec 2008   •   19:03

Starea de alertă continuă pe aeroporturile din India, datorită unei ameninţări teroriste, după atacurile de pe 26 noiembrie, relatează AFP. Mesajul electronic primit de către autorităţi avertiza posibilitatea unori noi atacuri asupra infrastructurii portuare, luări de ostatici şi o posibilă deturnare a unor avioane.
Avertismentul era pentru data de 6 decembrie, când s-au împlinit 16 ani de la distrugerea unei moschei din nordul Italiei de către extremiştii hinduşi, atac ce a provocat incidente interreligioase violente.
"Nivelul de securitate era oricum la cel mai înalt nivel, însă după atacurile de la Bombay toate aeroporturile din vestul Indiei şi aeroporturile internaţionale sunt în alertă maximă", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului aviaţiei civile, precizând că măsurile vizează în mod special aeroporturile din New Delhi, Bangalore şi Madras, relatează Mediafax.
Conform AFP, atacurile teroriste de la Bombay au provocat moartea a 163 de persoane (civili, poliţişti, militari, 26 străini şi 9 atacatori).
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close