Antena 3 CNN Externe Afganistan. Cea mai mare captură de droguri din istorie

Afganistan. Cea mai mare captură de droguri din istorie

Afganistan. Cea mai mare captură de droguri din istorie
12 Iun 2008   •   17:45

Poliţia din Afghanistan susţine că a reuşit să facă cea mai mare captură de droguri din istorie după ce a descoperit haşiş în valoare de cel puţin 250 de milioane de euro. Aproximativ 260 de tone de narcotice au fost descoperite în tranşee şi buncăre din provincia Kandahar, din sudul Afganistanului, anuţă joi Telegraph.co.uk.

Niciuna dintre capturile precedente de droguri nu se compară cu aceasta, care reprezintă echivalentul greutăţii a 30 de autobuze cu etaj, (precum cele care circulă în Londra), potrivit publicaţiei britanice. Recordul precedent le aparţine forţelor de securitate din Columbia care au descoperit 81 de tone de cocaină.

"Aceasta a fost cea mai mare captură de narcotice din istorie. Ea reflectă eforturile guvernului afgan împotriva comerţului cu droguri şi a fost atât de mare încât a fost nevoie să aducem două avioane pentru a distruge buncărul subteran în care era depozitat haşişul", a declarat David Miliband, ministrul britanic de externe.

Insurgenţii talibani folosesc traficul cu droguri pentru a-şi finanţa luptele împotriva forţelor Vestice. Prin confiscarea drogurilor în valoare de peste 250 de milioane de euro, forţele de securitate îi privează pe talibani de o majoră sursă de bani pentru acţiunile lor.

Generalul David McKiernan, noul şef NATO în Afganistan consideră că poliţia a "făcut un uriaş pas înainte" în "îngenuncherea comerţului ilicit cu droguri, în această ţară."

Sursa Foto: Daylife.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close