Antena 3 CNN Externe Afganistan. Peste 40 morţi şi 140 de răniţi în urma unei explozii lângă ambasada Indiei

Afganistan. Peste 40 morţi şi 140 de răniţi în urma unei explozii lângă ambasada Indiei

Afganistan. Peste 40 morţi şi 140 de răniţi în urma unei explozii lângă ambasada Indiei
07 Iul 2008   •   09:36

O maşină-capcană a explodat pe o stradă aglomerată în apropierea ambasadei Indiei în centrul oraşului Kabul, luni, la ora de vârf a dimineţii, omorând peste 40 de persoane şi rănind alte 141, au declarat oficialii afgani. Generalul Mohammad Zahir Azimi, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, a declarat că mai multe persoane au fost ucise pe loc, în timp ce Sayed Qabir, director la un spital din Kabul, a spus apoi că personalul spitalului său a tratat mai mulţi grav răniţi, dintre care unii au murit, citează Associated Press.

Bomba a explodat lângă ambasada Indiei, care se află vizavi de Ministerul de Interne al Afganistanului. Zeci de oameni stau în fiecare dimineaţă la coadă în faţa ambasadei, aplicând pentru o viză de călătorie în India.

În timp ce în Afganistan s-au înregistrat mai multe acte de violenţă în ultimele luni, capitala Kabul a fost scutită de atacurile cu bombă aleatorii, de care militanţii talibani se folosesc în lupta cu trupele afgane şi internaţionale. În septembrie 2006, un sinucigaş a omorât 12 persoane şi a rănit alte 42 în apropierea Ministerului de Interne.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close