Antena 3 CNN Externe Aflat în vizită în Liban, Nicolas Sarkozy a făcut apel la reconciliere şi dialog

Aflat în vizită în Liban, Nicolas Sarkozy a făcut apel la reconciliere şi dialog

Aflat în vizită în Liban, Nicolas Sarkozy a făcut apel la reconciliere şi dialog
07 Iun 2008   •   11:52

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a lansat, la Beirut, un apel la reconciliere şi dialog. Sarkozy este primul şef de stat francez care vizitează Libanul în ultimii opt ani, dar şi primul lider occidental care se întâlneşte cu noul preşedinte libanez. Nicolas Sarkozy conduce o delegaţie extrem de numeroasă de politicieni francezi, printre care se află premierul Francois Fillon, ministrul de Externe Bernard Kouchner, dar şi lideri ai opoziţiei. Vizita este considerată una de încurajare pentru noul preşedinte libanez Michel Suleiman.

?Preşedintele Suleiman are o mare responsabilitate, şi anume de a obţine reconcilierea naţională. Este esenţial pentru toate partidele politice libaneze să transpună în fapt angajamentul lor de a dialoga. A fost prea multă suferinţă în Liban?, a declarat preşedintele francez în Liban.

Liderul de la Paris se află la Beirut după o perioadă foarte grea pentru statul libanez, marcată de o profundă criză politică. Sarkozy este primul şef de stat occidental care se întâlneşte cu noul preşedinte libanez, ales la 25 mai de Parlament, după şase luni de vid prezidenţial. Criza dintre majoritatea antisiriană, sprijinită de Occident, şi opoziţia condusă de Hezbollah, a degenerat în violenţe, la începutul lunii trecute. Incidentele s-au soldat cu moartea a 65 de oameni.

Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close