Antena 3 CNN Externe Ajutor nedorit: Obama primeşte sprijinul lui Fidel Castro, în lupta pentru Casa Albă

Ajutor nedorit: Obama primeşte sprijinul lui Fidel Castro, în lupta pentru Casa Albă

Ajutor nedorit: Obama primeşte sprijinul lui Fidel Castro, în lupta pentru Casa Albă
28 Mai 2008   •   18:23

Încrederea faţă de politica externă a senatorului Barack Obama a suferit o nouă lovitură, marţi seara, după ce Fidel Castro a anunţat că susţine candidatura lui pentru preşedinţie. Fostul preşedinte al Cubei a oferit o garanţie pentru Obama, pe care l-a calificat drept ?cel mai avansat candidat? în cursa pentru Casa Albă, scrie cotidianul The Telegraph.

Sprijinul nedorit din partea revoluţionarului va oferi probabil oportunitatea senatorului John McCain să pună sub semnul întrebării încrederea în politica externă a lui Obama. Candidatul republican a încercat constant să exploateze suportul primit de Obama de la Hamas, o organizaţie catalogată drept teroristă de către Departamentul de Stat al SUA.

McCain se va folosi de această dată şi de unele declaraţii făcute de Obama săptămâna trecută. Senatorul de Illinois a declarat la Miami că va menţine aproape toate sancţiunile comerciale împotriva Cubei, în speranţa că va împinge statul spre democraţie, dar s-a angajat că va uşura restricţiile faţă de cubanezii aflaţi în exil în SUA, permiţându-le acestora să trimită bani rudelor. Totodată, Obama a repetat faptul că este dispus să aibă o întrevedere cu Raul Castro, care în februarie l-a succedat pe fratele său la conducerea ţării, devenind primul nou lider al Cubei după 49 de ani.

Până la confruntarea cu McCain, însă, Obama mai are nevoie de 49 de delegaţi pentru a obţine majoritatea de 2.026 delegaţi necesară unei victorii în faţa lui Hillary Clinton, în lupta pentru învestitura democrată. Dakota de Sud şi Montana sunt ultimele state americane în care se va vota.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close