Antena 3 CNN Externe Alegeri prezidenţiale în Serbia. Sunt în joc apropierea de UE sau izolarea ţării

Alegeri prezidenţiale în Serbia. Sunt în joc apropierea de UE sau izolarea ţării

Alegeri prezidenţiale în Serbia. Sunt în joc apropierea de UE sau izolarea ţării
20 Ian 2008   •   13:21

Cetăţenii cu drept de vot din Serbia sunt chemaţi duminică la urne să îşi aleagă preşedintele. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi se vor închide la orele 20.00. Nouă politicieni candidează la funcţia de şef al statului, dar şanse reale de câştig au numai actualul preşedinte sârb, Boris Tadici şi principalul său rival, ultranaţionalistul Tomislav Nikolici. Cel mai probabil, aceştia se vor regăsi şi în turul doi de scrutin, organizat la 3 februarie.

Alegătorii sârbi se află în faţa unei dileme în ceea ce priveşte viitorul ţării, mai ales că se anunţă un scrutin extrem de strâns. Aproape şapte milioane de sârbi sunt chemaţi la urne, în cadrul unui scrutin considerat crucial pentru viitorul statului. Unul dintre favoriţi, ultranaţionalistul Tomislav Nikolici, pledează pentru o Serbie în afara Uniunii Europene. Serbia va alege, în urma acestui scrutin, dacă se apropie de blocul comunitar sau rămâne izolată.

Alianţa Română, singurul partid românesc din Voivodina, şi Comunitatea Românilor din Serbia, organizaţie non-guvernamentală, şi-au declarat intenţia de a-l sprijini în alegeri pe Boris Tadici, actual preşedinte şi candidat al Partidului Democrat.

Antena 3

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close