Antena 3 CNN Externe Alegerile primare din Pennsylvania, ultima şansă pentru Hillary Clinton

Alegerile primare din Pennsylvania, ultima şansă pentru Hillary Clinton

Alegerile primare din Pennsylvania, ultima şansă pentru Hillary Clinton
22 Apr 2008   •   09:10

Hillary Clinton îşi joacă ultima carte în alegerile primare din Pennsylvania, care vor începe peste doar câteva ore. Dacă va pierde, şansele sale în cursa democraţilor pentru Casa Albă, vor fi minime în faţa rivalului Barack Obama. Sondajele arată însă că Hillary va câştiga detaşat scrutinul din Pennsylvania.

În ultimele zile, Barack Obama şi Hillary Clinton au avut un dialog tăios, de la distanţă. Replicile dure s-au intensificat, mai ales că miza alegerilor din Pennsylvania e mare. În goana după recuperarea procentelor pierdute în faţa lui Obama, Hillary Clinton şi-a criticat rivalul.

Ea şi-a arătat nemulţumirea când Obama i-a făcut un compliment candidatului republican John McCain, despre care a spus că e mai bun decât preşedintele George Bush. "Avem nevoie de un candidat care să-l învingă pe John McCain, nu să-l elogieze, a spus Clinton.

Senatoarea de New York e cotată în Pennsylvania cu 52% din intenţiile de vot ale democraţilor, cu 10 procente mai mult decât Obama.

"Aş vrea să ştiţi un lucru: ca preşedinte şi eu voi fi alături de voi şi alături de America. Aşa că vă rog, în următoarele ore, faceţi tot ce puteţi. Convingeţi-i pe cei care spun că nu vor vota să meargă la vot. Sunaţi-vă prietenii, vecinii", a spus Hillary Clinton.

În ciuda avansului din Pennsylvania, la nivel naţional, tot rivalul ei este favoritul democraţilor. 42% dintre dintre alegătorii democraţi au spus că îl preferă pe Obama, drept candidat pentru Casa Albă -  

Antena 3

×
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close