Antena 3 CNN Externe Alergătorii din Fâşia Gaza nu sunt primiţi la Maratonul Betleemului. Egida competiţiei: RIGHT TO MOVE

Alergătorii din Fâşia Gaza nu sunt primiţi la Maratonul Betleemului. Egida competiţiei: RIGHT TO MOVE

Alergătorii din Fâşia Gaza nu sunt primiţi la Maratonul Betleemului. Egida competiţiei: RIGHT TO MOVE
18 Apr 2013   •   17:18

Autorităţile israeliene au refuzat accesul în Cisiordania a 26 de alergători palestinieni din Fâşia Gaza, care urmau să participe la Maratonul Betleemului, programat să se desfăşoare duminică, 21 aprilie. Refuzul pare cu atât mai ciudat cu cât această competiţie are loc sub egida RIGHT TO MOVE.

Cursa va avea startul din dreptul Bisericii Naşterii şi reprezintă primul eveniment de acest gen organizat în West Bank. Peste 400 de persoane s-au înscris la acest maraton, jumătate dintre participanţi fiind palestinieni, informează AP, preluând un comunicat al oficialilor israelieni.

Conform aceleiaşi surse, unitatea israeliană responsabilă cu coordonarea afacerilor civile cu Palestina (COGAT) a respins dreptul de călătorie pentru grupul de atleţi amatori.
COGAT susţine că locuitorii din Fâşia Gaza au dreptul să călătorească în Cisiordania "doar în scopuri umanitare sau în cazul urgenţelor medicale".

×
Subiecte în articol: palestina
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close