Antena 3 CNN Externe Alergătorii din Fâşia Gaza nu sunt primiţi la Maratonul Betleemului. Egida competiţiei: RIGHT TO MOVE

Alergătorii din Fâşia Gaza nu sunt primiţi la Maratonul Betleemului. Egida competiţiei: RIGHT TO MOVE

Alergătorii din Fâşia Gaza nu sunt primiţi la Maratonul Betleemului. Egida competiţiei: RIGHT TO MOVE
de G.C.P    |    18 Apr 2013   •   17:18

Autorităţile israeliene au refuzat accesul în Cisiordania a 26 de alergători palestinieni din Fâşia Gaza, care urmau să participe la Maratonul Betleemului, programat să se desfăşoare duminică, 21 aprilie. Refuzul pare cu atât mai ciudat cu cât această competiţie are loc sub egida RIGHT TO MOVE.

Cursa va avea startul din dreptul Bisericii Naşterii şi reprezintă primul eveniment de acest gen organizat în West Bank. Peste 400 de persoane s-au înscris la acest maraton, jumătate dintre participanţi fiind palestinieni, informează AP, preluând un comunicat al oficialilor israelieni.

Conform aceleiaşi surse, unitatea israeliană responsabilă cu coordonarea afacerilor civile cu Palestina (COGAT) a respins dreptul de călătorie pentru grupul de atleţi amatori.
COGAT susţine că locuitorii din Fâşia Gaza au dreptul să călătorească în Cisiordania "doar în scopuri umanitare sau în cazul urgenţelor medicale".

×
Subiecte în articol: palestina

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close