Antena 3 Externe Alertă la Paris! Un avion de vânătoare a dispărut de pe radare

Alertă la Paris! Un avion de vânătoare a dispărut de pe radare

09 Ian 2019   •   16:55
Alertă la Paris! Un avion de vânătoare a dispărut de pe radare
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Un avion de vânătoare francez de tipul Mirage 2000D, care a decolat de la baza aeriană Nancy-Ochey (Meurthe-et-Moselle), a dispărut de pe ecranele radarelor miercuri, la puţin timp după ora locală 11:00, într-o zonă montană între Doubs şi Jura (estul Franţei) cu doi militari la bord, informează AFP, citând surse de pe lângă prefectura din Doubs.

Planul de salvare aeriano-terestră (Sater) vizând căutarea 'unei aeronave care ar fi putut ateriza sau prăbuşi' a fost declanşat de prefectul din Doubs în jurul orei locale 11:45, a indicat prefectura.

'Este căutat avionul care a dispărut de pe radare într-o zonă între Haut-Doubs şi Haut-Jura' în estul Franţei, a precizat prefectura, adăugând că, deocamdată, nimic nu se ştie despre soarta celor doi militari aflaţi la bordul aparatului militar.

Căutările în această vastă zonă montană sunt dificile din cauza ninsorii şi a vizibilităţii reduse.

Avionul Mirage 2000 'nu avea arme la bord şi nu dispunea de un rezervor suplimentar' de carburant, a mai indicat sursa citată.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close