Antena 3 CNN Externe Ambasada Georgiei a cerut României asistenţă umanitară

Ambasada Georgiei a cerut României asistenţă umanitară

Ambasada Georgiei a cerut României asistenţă umanitară
12 Aug 2008   •   00:02

Ministerul Afacerilor Externe a primit în luni seară, de la ambasada Georgiei, o solicitare de asistenţă umanitară, au declarat surse diplomatice pentru Mediafax. Autorităţile române vor anunţa marţi ce decizie vor lua. Probabil că se va discuta despre acest lucru în şedinţa CSAT convocată de preşedintele României, pentru marţi, a doua oară în doar câteva zile. Ministerul a primit o cerere constând în medicamente şi instrumente medicale.

Tot luni seară, Ioseb Nanobashvili, însărcinat cu afaceri al Georgiei la Bucureşti, a declarat că Georgia a solicitat de urgenţă asistenţă militară din partea statelor şi organizaţiilor internaţionale "prietene" acreditate la Tbilisi. "Georgia a cerut misiunilor diplomatice ale ţărilor prietene şi organizaţiilor internaţionale acreditate în Georgia, fiind sub ameninţartea unei ocupaţii totale, a întregii ţări, asistenţă militară imediată împotriva agresiunii directe şi evidente a Rusiei", a spus Nanobashvili.

El a susţinut, dând citire unei declaraţii a Guvernului georgian, că "armata invadatoare" a Federaţiei Ruse a pătruns pe teritoriul gerorgian în afara zonelor de conflict din Abhazia şi Osetia de Sud.

Antena3.ro

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close