Antena 3 CNN Externe Ambasadorul Rusiei în România nu neagă posibilitatea izbucnirii unui nou Război Rece

Ambasadorul Rusiei în România nu neagă posibilitatea izbucnirii unui nou Război Rece

Ambasadorul Rusiei în România nu neagă posibilitatea izbucnirii unui nou Război Rece
27 Aug 2008   •   19:10

Ambasadorul Rusiei în România, Alexander Ciurilin, a declarat, miercuri, în exclusivitate, că Rusia nu va renunţa la recunoaşterea independenţei Osetiei de Sud şi a Abhaziei, cu riscul izbucnirii unui nou Război Rece. Decizia a fost criticată de Occident, iar Georgia şi-a redus prezenţa diplomatică în Rusia.

?O să vă spun absolut direct. Noi vedem cum se adună nori care seamănă cu norii unui posibil război rece. Şi la modul cel mai sincer suntem îngrijoraţi de ac. lucru. Noi nu dorim un război rece. Şi ştim f bine că un război rece nu aduce nimic bun nimanui. Îniţiativa unor incordări internaţionale nu aparţine federaţiei ruse?, a declarat Alexander Churilin.

Ambasadorul justifică intervenţia militară în Georgia prin protejarea cetăţenilor ruşi din Abhazia şi din Osetia de Sud. El acuză forţele georgiene de genocid în regiunile separatiste.

?În pofida înţelegerilor prealabile care au existat cu Georgia, trupele georgiene au dezvoltat un atac feroce asupra poporului din OS. Au fost necesare luarea unor decizii rapide , extraordinare capabile să salveze poporul oset de la nimicire?, a declarat Churilin.

Ambasadorul a făcut apel la comunitatea internaţională să recunoască independenţa celor două regiuni separatiste. Însă statele membre NATO nici nu vor să audă de aşa ceva. Mai mult, Alianţa a condamnat decizia Rusiei de a recunoaşte independenţa Abhaziei şi a Osetiei de Sud. În replică, flota rusă a primit ordin să supravegheze toate mişcările navelor NATO în Marea Neagră.

Antena3

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close