Antena 3 CNN Externe Americanii învinuiţi de atacul asupra unui sat pakistanez. Şase persoane au fost ucise

Americanii învinuiţi de atacul asupra unui sat pakistanez. Şase persoane au fost ucise

Americanii învinuiţi de atacul asupra unui sat pakistanez. Şase persoane au fost ucise
08 Sep 2008   •   11:31

Şase persoane au fost ucise în atacul de luni asupra unui sat pakistanez din apropierea graniţei cu Afganistanul. Rachetele lansate de avioane americane fără pilot au avut ca ţintă o şcoală religioasă fondată de un vechi prieten al lui Osama bin Laden.Principalele victime au fost femeile şi copiii aflaţi în zonă.

Potrivit declaraţiilor unui localnic pentru Reuters, au fost două avioane fără pilot care au tras trei rachete. Un oficial militar a declarat că ţinta atacului ar fi fost casa comandantului taliban, Jalaluddin Haqqani, însă unul dintre copiii lui Haqqani susţine că tatăl său nu era acasă în momentul atacului şi că o mătusă de-a lui a fost ucisă. Medicii din zonă spun că între 15 şi 20 de persoane au fost rănite, majoritatea fiind femei şi copii. Haqqani a avut relaţii apropiate cu agenţiile de informaţii pakistaneze, în special cu cea militarã (ISI).

Armata pakistaneză investighează acest incident, iar oficialii americani nu au recunoscut implicarea Statelor Unite în acest atac. În ultimele luni, forţele armate americane au fost învinuite de mai multe atacuri împotriva talibanilor şi Al-Qaida din zona tribală a Pakistanului.

Antena3.ro

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close