Antena 3 CNN Externe Americanii nu mai au voie să zboare cu baterii asupra lor

Americanii nu mai au voie să zboare cu baterii asupra lor

Americanii nu mai au voie să zboare cu baterii asupra lor
04 Ian 2008   •   13:09

Departamentul american pentru transport a emis o nouă regulă pentru siguranţa zborurilor. Regula limitează transportul bateriilor pe bază de litiu. Astfel, de la 1 ianuarie 2008, pasagerii vor mai avea voie să transporte aceste baterii în bagaje doar dacă le ambalează, conform unui comunicat de presă citat de Softpedia.com. Prin această regulă se încearcă evitarea unui incendiu provocat de un scurt circuit al acestor baterii, cu toate că şansele unui astfel de incident sunt foarte scăzute.

Pasagerii americani au totuşi voie să călătorească cu baterii pe bază de litiu în bagaje dar doar dacă acestea se află în aparate electronice sau sunt ambalate. Cu toate acestea, noua reglementare limitează numărul bateriilor care pot fi transportate în bagaje, la două bucăţi de acumulatori precum cei folosiţi la laptop-uri, sau la camere foto/ video.

?Cel mai simplu mod de a evita această restricţie este păstrarea bateriilor în ambalajul lor original, în care sunt cumpărate, sau într-o pungă de plastic care se poate închide, lucru ce va împiedica un scurt-circuit accidental şi izbucnirea unui incendiu?, a declarat Krista Edwards, unul dintre oficialii Departamentului american pentru transporturi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close