Antena 3 CNN Externe Americanul de origine română, acuzat că şi-a violat copilul, a fost arestat la Bucureşti

Americanul de origine română, acuzat că şi-a violat copilul, a fost arestat la Bucureşti

Americanul de origine română, acuzat că şi-a violat copilul, a fost arestat la Bucureşti
28 Mai 2008   •   19:24

Un american de origine română a fost arestat la Bucureşti, după ce soţia l-a acuzat că a violat-o, a răpit propriul copil de trei ani şi l-a abuzat. Povestea a scandalizat America, ţine primele pagini din ziare şi deschide jurnalele de ştiri de peste Ocean. Bărbatul şi rudele lui din California susţin că totul e scornit de soţie, după certuri conjugale.

David Olteanu şi Alexsandre Olteanu sunt două nume care, în ultima săptămână, apar des în presa de peste ocean. Primul ? tatăl, cel din urmă ? fiul de 3 ani.

Totul a început când o femeie a anunţat disperată poliţia din Sacramento, California, că fiul ei a fost răpit şi abuzat. Femeia reclama că agresorul este chiar soţul ei, David, un american de origine română.

Poliţia a intrat în alertă şi a aflat că David şi Alexsandre Olteanu erau deja în avion şi se îndreptau spre România. Ajuns pe aeroportul Henri Condă, românul de 29 de ani a stat de vorbă cu un agent FBI.

"Am venit în România ca fiul meu să-şi viziteze străbunicul, care este bolnav. Stăm zece zile şi apoi ne întoarceam amândoi acasă", declara românul federalului american.Neavând mandat de arestare, FBI l-a lăsat pe David Olteanu să plece.

"Ştiu ce spune despre mine soţia mea. Tot scandalul a pornit de bani. Sunt discuţii conjugale. Nu mi-am răpit fiul", se justifica românul.

Tatăl învinuitului susţine că David şi-a adus copilul în România de teamă ca soţia să nu i-l ia.

VEDEŢI AICI ANUNŢUL DISPARIŢIEI LUI ALEXSANDRE OLTEANU

?Am auzit că voia să ne părăsească şi am auzit-o că ar fi vrut să se mute cu un alt bărbat. Cred că a fost obligat să facă asta, pentru că nu a avut altă variantă?, spune tatăl lui David.

De pe Henri Coandă, David Olteanu s-a dus în Giurgiu, la rudele din comuna Adunaţii-Copăceni. Acolo a fost reţinut, marţi, de poliţiştii români de la Urmăriri. Vestea arestării lui pentru 29 de zile a făcut din nou înconjurul lumii.

Copilul a fost dus într-un centru de plasament din Giurgiu. În mai puţin de o lună, tatăl acuzat de viol, răpire şi abuzarea propriului copil va fi extădat în Statele Unite, unde se va decide dacă bărbatul este vinovat sau soţia lui minte.

CAZUL "DAVID OLTEANU" ÎN PRESA STRĂINĂ















Observator

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close