Antena 3 CNN Externe Anchetatori: Autorul atentatului de la Burgas venise prin România şi vorbea rusă

Anchetatori: Autorul atentatului de la Burgas venise prin România şi vorbea rusă

Anchetatori: Autorul atentatului de la Burgas venise prin România şi vorbea rusă
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    23 Iul 2012   •   19:46

Autorul atentatului comis la Burgas ajunsese în Bulgaria trecând prin România, vorbea limba rusă şi era însoţit de o femeie, relatează presa bulgară, citând surse din cadrul comisiei de anchetă, informează AFP.

Bărbatul care s-a aruncat în aer la Burgas pe 18 iulie, omorând cinci turişti israelieni şi un şofer de autocar bulgar, locuise la Varna cel puţin din 16 iulie.

Un şofer de taxi care l-a transportat pe autorul atacului sinucigaş a declarat că acesta vorbea limba rusă. Cursa a fost efectuată între localităţile Ravda şi Pomorie, situate la nord de Burgas.

Conform ziarului Trud, poliţia caută o femeie care locuise împreună cu autorul atentatului la Hotelul Perfekt din Varna. Această femeie ar putea avea legătură cu un complice al teroristului-kamikaze.

Presupusul autor al atentatului sinucigaş de la Burgas, din Bulgaria avea între 25 şi 30 de ani, a anunţat medicul legist Galina Mileva, care a participat la autopsie, deşi iniţial autorităţile spuneau că suspectul avea 36 de ani.

Atacatorul sinucigaş de la Burgas ar fi fost ajutat de doi complici în comiterea atentatului, iar poliţia bulgară investighează acum acest caz, soldat cu şapte morţi.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close