Antena 3 CNN Externe Angela Merkel recunoaşte că ţine mult la relaţia sa cu preşedintele francez

Angela Merkel recunoaşte că ţine mult la relaţia sa cu preşedintele francez

Angela Merkel recunoaşte că ţine mult la relaţia sa cu preşedintele francez
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
20 Oct 2012   •   11:50

Cancelarul german Angela Merkel ţine "mult" la relaţia sa cu "preşedintele francez", în pofida diferenţelor faţă de François Hollande sau predecesorul acestuia Nicolas Sarkozy, a mărturisit ea la finalul summitului european de la Bruxelles, relatează AFP.
   
"Ţin mult la această relaţie, deoarece Cancelaria şi preşedintele francez vor coopera întotodeauna bine", a subliniat Merkel.
   
"Suntem cu toţii oameni diferiţi. Era vizibil, când m-aţi văzut cu fostul preşedinte. Este la fel de vizibil când mă vedeţi cu actualul preşedinte", a recunoscut ea.
   
"Cu toate acestea, găsim o cale de cooperare", a subliniat Merkel. La acest summit, "aşa cum aţi văzut, am găsit inclusiv o soluţie la problema concretă (a supravegherii bancare). Iar acest lucru contează", a apreciat cancelarul.
   
În noaptea de joi spre vineri, Hollande şi-a exprimat, de asemenea, satisfacţia faţă de un "acord perfect cu prietenii noştri germani", pregătit în cursul unei reuniuni bilaterale cu cancelarul, înainte de începerea summitului.
   
"Am descoperit, imediat ce m-am întâlnit cu doamna Merkel, că se afla într-o stare de spirit foarte precisă, aşa cum este mereu, şi anume să parcurgem etape, ci nu să le ardem", şi "ne-am înţeles cu uşurinţă", a subliniat el.
   
În noaptea de joi spre vineri, un compromis franco-german a permis degajarea unui acord privind supravegherea bancară, o etapă-cheie în cadrul strategiei europene de ieşire din criză.
   
Liderii europeni s-au angajat să ajungă la o înţelegere asupra cadrului legal al acestui mecanism în 2013, aşa cum doreşte Franţa, dar să îl pună în aplicare în mod progresiv, aşa cum doreşte Germania.

×
Parteneri
Firea și Burduja sunt noii candidați la Primăria Capitalei
x close