Antena 3 CNN Externe Anglia. O organizaţie cere anularea restricţiilor impuse muncitorilor români

Anglia. O organizaţie cere anularea restricţiilor impuse muncitorilor români

Anglia. O organizaţie cere anularea restricţiilor impuse muncitorilor români
24 Apr 2008   •   22:56

Work Foundation a publicat joi un raport conform căruia economia Marii Britanii a profitat de pe urma imigraţiei. Potrivit raportului, s-a permis astfel menţinerea ratei inflaţiei şi a dobânzilor la un nivel scăzut, iar economia a crescut constant deoarece lucrătorii veniţi din străinătate au alimentat permanent sectoarele cu deficit de personal.

Astfel, organizaţia britanică cere autorităţilor de la Londra să anuleze restricţiile impuse la angajare pentru cetăţenii români şi bulgari. Work Foundation, prima organizaţie care cere în mod public acest lucru, consideră că Guvernul britanic ar trebui să respecte libertatea de mişcare a cetăţenilor în interiorul Uniunii Europene şi să permită lucrătorilor din cele două ţări să se angajeze legal.

Concluziile organizaţiei Work Foundation - un grup de cercetare patronat de Prinţul Philip - contrastează evident cu cele ale raportului emis de Camera Lorzilor luna trecută. Documentul respectiv conchidea că nu există probe care să ateste teoria Guvernului cum că imigraţia încurajează creşterea economică.

Apelul Work Foundation survine într-un moment în care numeroase consilii locale din Marea Britanie se plâng de lipsă de fonduri şi afirmă că imigraţia, chiar dacă aduce beneficii economice, produce probleme sociale, deoarece sistemele de asigurări de sănătate şi cel de educaţie sunt suprasolicitate.

Antena3.ro

×
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close