Antena 3 CNN Externe Antidepresivele, aliatele militarilor americani în luptă cu ?stresul de război?

Antidepresivele, aliatele militarilor americani în luptă cu ?stresul de război?

Antidepresivele, aliatele militarilor americani în luptă cu ?stresul de război?
29 Iun 2008   •   23:31

Militarii americani din Irak dorm în medie 5-6 ore pe noapte, iar starea sănătăţii lor mintale se deteriorează pe măsură ce participă la mai multe misiuni în teatre de operaţiuni”, anunţă Adevărul. Astfel, numărul persoanelor depresive sau a celor care recurg la sinucidere creşte alarmant. Ajutoarela militarilor în lupta cu traumele psihice sunt medicamentele: Prozac şi Zoloft.

Pentagonul se fereşte să facă publice statisticile despre numărul de soldaţi care înnebunesc în urma misiunilor externe, pentru a nu păta renumele american. Aceste statistici dezvăluie faptul că toţi militarii din teatrele de operaţiuni suferă de stres în primele zile. 70% dintre ei îşi revin, 20% suferă de „stres temporar”, în timp ce 10% se îmbolnăvesc de „stres de război”.

Stresul de război însumează anxietatea, iritabilitatea, insomnia, stările de furie necontrolabilă, panica, apatia şi pesimismul. De aici, la sinucidere mai e un singur pas. În 2007, numărul militarilor americani care au recurs la sinucidere s-a ridicat la 115, cu 13 mai mult decât în anul precedent.

Simptomele persistă şi la veteranii de război sau la cei care au ieşit din serviciul militar.

Sursă foto: www.nytimes.com

Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbări bruşte de temperatură! Revin ploile şi vijeliile
x close