Antena 3 CNN Externe Anul Nou 2008 serbat pe continentul asiatic (VIDEO)

Anul Nou 2008 serbat pe continentul asiatic (VIDEO)

Anul Nou 2008 serbat pe continentul asiatic <font color=red>(VIDEO)</font>
31 Dec 2007   •   16:35
Sud coreeenii au întâmpinat Anul Nou cu tradiţionalele lovituri de clopot, 33 la număr. Clopotul din Seul a fost construit în 1397, iar numărul 33 reprezintă pentru coreeni noroc şi bucurie. Până în 1994 cel care conducea ceremonia era primarul capitalei, însă de atunci sunt aleşi în fiecare an 33 de oameni simpli. După a 33-a lovitură de clopot, coreenii se prind de mâini şi cântă o melodie tradiţională, intitulată "Visele noastre se vor uni".

Melodia vorbeşte despre dorinţa sud coreenilor de a se uni cu nord coreeni -

După momentul solemn, sudcoreenii au luat cu asalt locurile amenajate pentru concerte şi diverse spectacole. Circulaţia autovehiculelor în oraş este interzisă până la ora 01.00 şi jumătate, şi peste 1400 de autobuze au fost deviate.

Spectacolele la Seul nu vor ţine toată noaptea. Distracţia coreenilor se va termina în jurul orei 02.00, odată cu ultimul metrou. Peste 6.000 de poliţişti vor asigura ordinea în capitala sudcoreeană.

Chinezii întâmpină Anul Nou cu artificii la altarul Mileniului, în centrul capitalei Beijing.
Altarul mileniului este un monument gigantic cu forma unei farfurii întoarse, construit de chinezi special pentru mari evenimente. Aici a fost sărbătorită şi vestea că în 2008 Beijingul va găzdui Jocurile Olimpice de vară. Cu toate că au anunţat că spectacolul de la sfârşit de an calendaristic va fi grandios, chinezii aşteaptă totuşi să sărbătorească tradiţionalul An Nou Chinezezsc la 7 februarie.

La Hong Kong autorităţile au pregătit un spectacol de lumini menit să concureze cu cele mai mari show-uri.
Artificiile au fost lansate simultan de pe cel mai înalt zgârie nori din metropolă şi 17 alte clădiri din portul Victoria. A fost şi un specatol de lasere şi un mare concert cu vedete locale. Spectacolul a fost numit Simfonia Luminilor şi a durat 22 de minute. Organizatorii au angajat 12 experţi pirotehnişti care au urcat cu telegondolele artificiile pe 18 clădiri de 70 de etaje.

Spectacol de An Nou în Taiwan
Artificiile de la Taipei au fost lansate de pe celebra clădire Taipei 101, cea mai înaltă contrucţie din lume. Showul a durat 188 de secunde, iar spectatorii se bucur de un spectacol în auriu şi argintiu, culori care pentru taivanezi înseamnă prosperitate şi bogăţie. Când ceasul a bătut ora 0, au fost lansate peste 12.000 de artificii. Taivanezii s-au întrecut pe sine. Anul trecut au lansat doar 9.000 de runde.

Spectacolul de lumini nu este deloc gratuit la Taipei. Organizatorii au încasat sute de milioane de dolari de la numeroasele televiziuni care transmit în direct showul considerat unul dintre cele mai spectaculoase din lume. Pe de altă parte, proprietarii restaurantelor şi magazinelor vor ţine deschis până la ora 02.00 pentru vizitatori.

Antena 3

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close