Antena 3 CNN Externe Anul Nou la chinezi. Milioane de oameni sunt încă în întuneric (VIDEO)

Anul Nou la chinezi. Milioane de oameni sunt încă în întuneric (VIDEO)

Anul Nou la chinezi. Milioane de oameni sunt încă în întuneric <font color=red>(VIDEO)</font>
06 Feb 2008   •   11:35

Chinezii se pregătesc de trecerea în noul an, deşi mulţi locuitori nu beneficiază de electricitate din cauza ninsorilor abundente. La Beijing, dar şi în alte oraşe, au început deja festivităţile dedicate intrării în Anul Şobolanului. Sărbătoarea, cea mai importantă pentru chinezi, este umbrită, anul acesta, de intemperiile care au blocat traficul feroviar şi au împiedicat milioane de oameni să se întoarcă la familiile lor. Anul Porcului lasă loc Anului Şobolanului, primul dintre cele 12 animale din zodiacul chinezesc.

Noul an se va încheia la 25 ianuarie 2009. Festivităţile au început deja, cu muzică şi dansuri tradiţionale, în pieţele din Beijing. Nu toţi chinezii se pot bucura însă de sărbătoare. În numeroase regiuni din China, pentru a 12-a zi consecutiv, milioane de oameni vor petrece anul nou în beznă, pentru că furtunile de zăpadă din ultima perioadă au afectat reţeaua de electricitate.

Mii de electricieni lucrează în continuare pentru a repara defecţiunile. Trei săptămâni de furtuni de zăpadă au afectat peste 100 de milioane de oameni. Fără apă şi fără mâncare, călătorii au rămas blocaţi în gări sau aeroporturi, din cauza ninsorilor şi furtunilor. A fost cea mai grea iarnă din ultimii 50 de ani. Festivităţile durează două săptămâni.

Oamenii petrec în familie sau îşi vizitează prietenii, încărcaţi de cadouri, simboluri ale fericirii şi abundenţei. Potrivit astrologilor, Anul Şobolanului va fi liniştit şi bogat -

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close