Antena 3 CNN Externe Apartament în centru, zeci de milioane de dolari. Topul celor mai scumpe 10 străzi din lume

Apartament în centru, zeci de milioane de dolari. Topul celor mai scumpe 10 străzi din lume

Apartament în centru, zeci de milioane de dolari. Topul celor mai scumpe 10 străzi din lume
03 Sep 2008   •   14:59

Apartament în centru sau la periferie? În Londra sau în Paris? Într-o lume în care preţurile la case şi terenuri au explodat, există oameni care încă îşi pot permite să locuiască în centrele marilor oraşe, acolo unde un metru pătrat de teren costă peste 100.000 de dolari. Revista Wealth Bulletin a realizat un studiu în urma căruia a stabilit topul celor mai scumpe 10 străzi din lume, în ceea ce priveşte preţul proprietăţilor aflate de-a lungul lor.

Astfel, fie că este vorba de Avenue Princess Grace din Monaco, Fifth Avenue din New York sau Kensington Palace Gardens din Londra, pentru a deţine chiar şi un modest apartament, trebuie să scoţi din buzunar (sau din contul din bancă) cel puţin un milion de dolari.

Pe locul întâi în lume se află Avenue Princess Grace, din Monaco, unde un apartament de patru camere şi 213 metri este pus la vânzare pentru suma de 41 de milioane de dolari, adică nici mai mult nici mai puţin de 190.000 de dolari pe metru pătrat. Numită după Grace Kelly, actriţa americană devenită prinţesă, strada cu plamieri este cea mai scumpă din lume. V-aţi aştepta poate ca pentru exorbitantul preţ plătit să căpătaţi un apartament de lux? Vederea la Mediterana este poate singurul lucru demn de menţionat când vine vorba de acest apartament, departe de a se afla într-o clădire luxoasă.



Locul al doilea este revendicat de Severn Road, din Hong Kong, unde poţi plăti şi 121.000 de dolari pentru un metru pătrat. Situată în cel mai exclusivist district al oraşului, strada Severn Road, denumită după un colonist britanic, oferă unele dintre cele mai spectaculoase privelişti asupra oraşului.



Pe podium se află şi Fifth Avenue, din New York, unde pentru a cumpăra un apartament trebuie să plăteşti cel puţin 80.000 de dolari pe metru pătrat.



Kensington Palace Gardens, din vestul Londrei se află pe locul patru, acolo unde britanicii super-înstăriţi plătesc chiar şi 77.000 de dolari pentru un metru pătrat de proprietate. Un preţ infim, poate, pentru a avea privilegiul de a fi vecin cu familia regală londoneză. Clădirile victoriene de pe această stradă elegantă găzduiesc apartamente în valoare de cel puţin 200 de milioane de dolari. Lakshmi Mittal, propietarul combinatului Sidex Galaţi deţine pe această stradă nu una, ci două case, cumpărate începând cu anul 2004.



Şi Parisul se poate mândri cu o stradă în topul celor mai scumpe 10 străzi din lume, iar aceasta nu este, după cum mulţi ar fi tentaţi să creadă, Champ-Elysees, ci o stradă din apropierea ei. Pe Avenue Montaigne, din Paris, apartamentele costă în jur de 54.000 de dolari pe metru pătrat. Tot aici se găsesc şi câteva dintre cele mai exclusiviste magazine din lume.



Pe celelalte locuri în top se află strada Ostozhenka, din Moscova, unde poţi plăti 40.000 de dolari pe metru pătrat, Via Suvretta, din St Moritz, în Elveţia, unde un metru pătrat costă 38.000 de dolari, Carolwood Drive, din Los Angeles, cu preţuri ce ating 30.000 de dolari pe metru pătrat, Wolseley Road, din Sydney unde apartamentele se vând cu 28.000 de dolari pe metru pătrat şi Altamount Road, din Mumbai, India, unde pentru a deţine un aprtament trebuie să plăteşti cel puţin 25.000 de dolari pe metru pătrat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cardurile de energie expiră! Cum pot scoate românii banii cash rămași
x close