Antena 3 CNN Externe Arestări masive în Spania: 89 de români au fost arestaţi

Arestări masive în Spania: 89 de români au fost arestaţi

Arestări masive în Spania: 89 de români au fost arestaţi
13 Feb 2008   •   11:58

Peste 80 de români au fost arestaţi în Spania, în cursul unei operaţiuni masive împotriva unei reţele de falsificatori de carduri bancare. Au fost făcute arestări pe tot teritoriul Spaniei, dar şi în Irlanda şi România. 89 de români au ajuns în arestul poliţiei spaniole, cei mai mulţi în zona Valenciei. Alţi 28 au fost reţinuţi în alte ţări europene. Românii ar fi falsificat mii de cărţi de credit, spun poliţiştii. Ancheta nu s-a terminat, însă, şi nu se ştie încă la ce sumă se ridică prejudiciul.

În Spania, arestările au avut loc în Murcia, Valencia, Tarragona, Malaga, Huelva, Insulele Canare şi Madrid, operaţiunile fiind coordonate de Europol. Operaţiunea, la care au participat peste 200 de poliţişti, a fost declanşată la ora 6 dimineaţa. Cei mai mulţi suspecţi - 28 - au fost reţinuţi la Valencia, unde reţeaua deţinea mai multe locuinţe.

Printre suspecţii reţinuţi în provincia Murcia se află atât membri ai reţelei de falsificare a cardurilor, cât şi persoane care au folosit carduri false pentru a face cumpărături.

Poliţia urmează să analizeze toate documentele şi zecile de hard-disk-uri confiscate. Surse autorizate afirmă că reţeaua era formată din mai multe grupări cu legături între ele şi a clonat şi falsificat mii de carduri.

Antena 3

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close