Antena 3 CNN Externe Armata israeliană a atacat Fâşia Gaza. 5 morţi

Armata israeliană a atacat Fâşia Gaza. 5 morţi

Armata israeliană a atacat Fâşia Gaza. 5 morţi
18 Dec 2007   •   09:26

Cinci militanţi ai Jihadului islamic, aliaţi ai grupării Hamas, au fost ucişi luni noapte în Gaza, în urma a două raiduri aeriene efectuate de armata israeliană. Printre victime se numără un important comandant islamist şi un expert în fabricarea bombelor. Sute de palestinieni au ieşit pe străzi în semn de protest faţă de atacurile israeliene şi au promis că se vor răzbuna.

Ambele atacuri israeline au avut loc după lăsarea serii. Ţinta primului raid a fost un comandant senior din cadrul Jihadului islamic, responsabil cu detaşamentul de rachete. Palestinienii spun că acesta se afla de nouă ani pe lista Israelului. Potrivit medicilor, încă un militant a fost ucis în primul raid şi un al treilea a fost rănit.

În cel de-al doilea raid aerian, produs puţin după miezul nopţii, a fost ucis un alt lider palestinian de top. Acesta se ocupa cu fabricarea de bombe. Alţi doi militanţi au fost ucişi odată cu el.

Operaţiunile militare au avut loc la numai câteva ore după încheierea conferinţei de la Paris, în cadrul căreia preşedintele palestinian Mahmoud Abbas a obţinut sprijinul Occidentului în lupta împotriva militanţilor islamişti. Timp de trei ani, Autoritatea Palestiniană va primi 7,4 miliarde de dolari, cu mult peste aşteptări, pentru a lupta faţă de gruparea teroristă Hamas şi aliaţii săi din cadrul Jihadului Islamic.

Antena 3

×
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close