Antena 3 CNN Externe Atacuri dure între republicani şi democraţi, înainte de Convenţia Partidului Democrat din SUA

Atacuri dure între republicani şi democraţi, înainte de Convenţia Partidului Democrat din SUA

Atacuri dure între republicani şi democraţi, înainte de Convenţia Partidului Democrat din SUA
25 Aug 2008   •   22:30

Luni seară, la Denver, începând cu ora 00.00 (ora României) se va da startul la Convenţia Naţională a partidului Democrat din SUA, unde Barack Obama va fi numit oficial candidat la fotoliul de preşedinte. Evenimentul va dura patru zile şi va întruni peste 50.000 de delegaţi, jurnalişti şi voluntari, în timp ce milioane de oameni vor urmări desfăşurarea sa la televizor.

Pe fondul ultimelor pregătiri pentru convenţie, republicanii şi democraţii au început să lanseze atacuri din ce în ce mai dure la adresa partidului advers.

Democraţii au prezentat, la Pepsi Center Arena din Denver, un nou spot împotriva lui John McCain. Senatorul de Arizona este prezentat îmbrăţişându-l pe George W. Bush şi spunând că nu ştie prea multe despre economie. "Nu ne putem permite mai mulţi dintre aceştia!" spune sloganul spotului.

În acelaşi timp, echipa lui McCain a lansat un spot care se concentrează pe lipsa de sprijin din partea propriului partid cu care se confruntă senatorul de Illinois, aflat până nu demult într-o luptă strânsă cu Hillary Clinton, care s-a retras din cursă pe 7 iunie. În spotul difuzat de republicani, cineva spune că mulţi dintre democraţi vor vota cu McCain.

Diviziunea din interiorul prtidului şi faptul că există încă destul de mulţi susţinători ai lui Clinton care nu vor vota cu Obama şi vice-preşedintele propus de acesta, Joe Biden, este una dintre problemele cele mai spinoase de pe agenda viitorului candidat oficial la funcţia de preşedinte al SUA.

În acest sens, în timpul convenţiei vor fi organizate şi ample manifestări prin care se doreşte atragerea alegătorilor democraţi indecişi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close