Antena 3 CNN Externe Atentat la ambasada SUA din Yemen. 16 persoane au murit

Atentat la ambasada SUA din Yemen. 16 persoane au murit

Atentat la ambasada SUA din Yemen. 16 persoane au murit
17 Sep 2008   •   13:08

Mai multe explozii s-au produs miercuri dimineaţă la ambasada Statelor Unite din Yemen, care a fost ţinta unui atac cu maşină capcană, potrivit AFP. Un martor citat de agenţie a declarat că o maşină a explodat în faţa ambasadei americane din capitala Yemenului, Sanaa.

În acelaşi timp, mai multe persoane, care circulau într-un al doilea vehicul, au deschis focul asupra gărzilor de securitate, a adăugat martorul citat de AFP, care a precizat şi că atacatorii au lansat mai multe rachete. În urma exploziilor au murit cel puţin 16 persoane, printre care şi şase atacatori, a declarat o sursă din cadrul securităţii, citată de Reuters.

Celelalte victime erau trecători, printre care trei yemeniţi şi o femeie de naţionalitate indiană. Exploziile au fost provocate de o maşină-capcană a confirmat un oficial al ambasadei americane.

"În această dimineaţă o maşină a explodat la poarta principală a ambasadei din Sanaa. Au existat o explozie iniţială şi mai multe explozii secundare", a declarat, prin telefon, un purtător de cuvânt al ambasadei Statelor Unite din Yemen.

Atacul cu bombă a fost revendicat de gruparea Jihadul Islamic din Yemen, care a proferat ameninţări şi către alte ambasade, inclusiv cea a Marii Britanii, Arabiei Saudite şi Emiratelor Arabe Unite.

La începutul anului Statele Unite au ordonat evacuarea personalului care nu este esenţial pentru ambasada din Yemen, după ce asupra acesteia au fost lansate mai multe bombe. Ambasada nu a fost lovită de acestea însă bombele au nimerit o şcoală aflată în apropiere.

Antena3.ro

×
Parteneri
El este Ilie, preotul care s-a stins fulgerător în Săptămâna Luminată
x close