Antena 3 CNN Externe Atentat terorist la Bruxelles: Un bărbat a deschis focul lângă o sinagogă și a omorât doi oameni

Atentat terorist la Bruxelles: Un bărbat a deschis focul lângă o sinagogă și a omorât doi oameni

Un bărbat a deschis focul în centrul Bruxelles-ului, capitala Belgiei, și cel puțin două persoane au fost ucise.

Atentat terorist la Bruxelles: Un bărbat a deschis focul lângă o sinagogă și a omorât doi oameni
Sursa foto: X/ Elecktra
de Mia Lungu    |    16 Oct 2023   •   21:51

Update 23:10 Meciul Belgia-Suedia, din cadrul Euro 2024, disputat la Bruxelles, a fost întrerupt, în urma atentatului.

Update 23:00 Atacatorul este în continuare liber și căutat de autorități. Au fost întărite controalele la granița cu Franța.

Update 22:30 Premierul Belgiei a reacționat după atacul din Bruxelles.

"Cele mai sincere condoleanțe rudelor victimelor atacului laș de la Bruxelles. Mă aflu în acest moment cu miniștrii Justiției și de Interne la centrul național de criză. Monitorizăm evoluțiile și le cerem locuitorilor din Bruxelles să fie vigilenți.", a transmis prim-ministrul Alexander De Croo.

Update 22:20 Bărbatul ar fi tras în holul unei clădiri și apoi asupra a două persoane aflate într-un taxi, pe bulevardul du Neuvième de Ligne și Sainctelette. 

Televiziunile locale vorbesc despre o a treia victimă, care ar fi fost rănită. Informația nu a fost, însă, confirmată de autorități.

Printre cei prezenți se afla întâmplător și ministrul de externe Didier Reynders.

Belgia a ridicat nivelul de alertă la patru, nivelul maxim, în urma focurilor de armă din centrul Bruxellesului, în urma cărora cel puțin două persoane au murit. De asemenea, securitatea a fost întărită în jurul stadionului unde are loc meciul dintre Belgia și Suedia.

Bărbatul ar fi strigat „Allahu akbar” și a tras în toate direcțiile în timp ce cobora de pe scuter cu o armă de tip Kalașnikov.

Update 22:10 Agenția de presă AFP a precizat că presupusul atacator este încă în libertate, potrivit procurorilor. O purtătoare de cuvânt a biroului procurorului a declarat că a fost deschisă o anchetă, dar nu a făcut speculații cu privire la motivul atacatorului.

Citește și: Atacatorul din Bruxelles a transmis un mesaj video pe o rețea socială. Spune că a împușcat oamenii pentru a-i "răzbuna pe musulmani"

Știrea inițială: Un schimb de focuri de armă a avut loc luni seara în centrul capitalei belgiene, Bruxelles. Împușcăturile au avut loc în apropiere de Place Sainctelette, pe Boulevard d'Yprès.

Atacul s-a soldat cu cel puțin două persoane decedate.

Informația a fost confirmată de Parchetul local.

Imaginile postate pe rețelele de socializare arată un bărbat îmbrăcat într-o vestă portocalie fluorescentă, care trage cu un pistol în mijlocul străzii.

Mai mulți martori spun că bărbatul ar fi strigat "Allah Akbar".

Ministrul de Interne din Belgia spune că pare că ar fi un atentat antisemit.

Din primele informații, se pare că ambele victime purtau tricouri de fotbal suedeze, înainte de meciul din această seară Belgia-Suedia, din preliminariile Euro 2024.

×
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close